Category: beleving

Beleving laat je voelen dat je leeft. Je bent op deze wereld om als mens te groeien, dingen te maken, iets voort te brengen vanuit je talent of dromen. 

Door van alles te beleven word je wakker.

Actief deelnemen aan het leven dat je hebt gekregen. Niet altijd zoals je wilt, soms word je gehinderd door beperkingen waar je niet om hebt gevraagd. En toch maakt jouw doorzettingsvermogen dat je leeft en je er alles uithaalt.

Ga aan de slag om te ontdekken waar je gelukkig van wordt. Vind de uitdagingen waar je helemaal in opgaat en de tijd vergeet. Dat kan iets groots zijn of lekker klein dichtbij huis.

Beleving gaat niet om kwantiteit, maar kwaliteit.

Jij bepaalt hoe je in de ‘flow’ komt. En daar mag je onbeperkt van genieten. Dat is heel wat anders dan passief bekijken hoe de dagen zich aan je voorbij trekken zonder enige schittering.

Overal is iets bijzonders te vinden.

Dankzij de artikelen over beleving lees je meer over creativiteit, ondernemen, ambities en ervaringen die de moeite waard zijn om te beleven.

iedere dag iets goeds doen vanuit vriendschap

Elke dag iets goeds doen dankzij een stripboek?

Niet eerder was ik zo verrast door een stripboek vol compassie. Laat je inspireren door de spiritualiteit van Suske en Wiske.

alleen een weekend weg om tot rust te komen

Wil je ook alleen een weekendje weg in Nederland?

Wil je alleen een weekendje weg in Nederland om tijd voor jezelf te hebben? Mijn ervaringen, tips en plekjes heb ik voor je verzameld.

boeddhistisch eten voor een gezond lichaam

Boeddhistisch eten, wat kun je ervan leren?

Boeddhisten tellen geen calorieën. Wat is de invloed van boeddhistisch eten op je mind en lichaam? Ontdek de geheimen van mindful eten.

persoonlijke zoektocht van een jonge vrouw in de Himalaya

Beleef de persoonlijke zoektocht van een vrouw in de Himalaya

Welke antwoorden kun je vinden in de Himalaya? Waartoe leidde deze persoonlijke zoektocht en wie is die andere vrouw?

de beste retraites in nederland

De beste retraites in Nederland op een rij

Op zoek naar antwoorden in je leven en behoefte aan een retraite in Nederland? Kies voor een mindfulness dag, zen retraite of andere workshop waarvoor je niet ver hoeft te reizen.

leer bewust leven vanuit rust

Leer bewust leven zoals je ooit leerde lopen

Ga bewust leven en word de persoon die je nu bent. Vertel jouw verhaal. Niet dat van anderen. Neem afscheid van de chaos en stress.

weekendje alleen weg in de duinen bij zee

Weekendje alleen weg (en daarna het gezin)

Weekendje alleen weg is goed te combineren met een extra verblijf voor je gezin. Neem de tijd voor je ontspanning aan zee en nodig daarna je gezin uit.

mindful met thee

Drink thee mindful en word kalm

Gun jezelf ontspanning met echte thee en fijne kruidenmelanges. Geen snelle zakjes of smaakloze thee, maar een mindful ritueel.

van betekenis zijn

Van betekenis zijn in je werk? Dit is je pad

Van betekenis zijn met jouw unieke talent. Je hebt een gave. Maak van je werk een betekenisvolle missie.