Menu
beleving

Creatief zelfbewust: win het boek

kunstenaars boek

Hoe ziet de wereld er in de toekomst uit? Worden we 150 jaar oud en zweven we door de lucht of staan we nog steeds met beide voeten op de grond en treuren we om het geweld op iedere hoek van de straat? Wat heeft de wereld volgens jou nodig?

In ‘Maak het met kunstenaars’ word je geprikkeld om met dit vraagstuk aan de slag te gaan. En er is nog zoveel meer waardoor je creatief zelfbewust wordt. In dit boek volg je workshops waardoor je alles wat vanzelfsprekend is opzij schuift. Je kijkt met een ‘open mind’ naar mensen en objecten en leert te creëren vanuit leegte, zonder aanname.

Creatieve kijk op de wereld

Tijdens je persoonlijke creatieve avontuur word je begeleid door geweldige kunstenaars die de wereld op een bijzondere wijze bekijken. Ze brengen mensen op een sensitieve manier in beeld of hebben juist een rauwe kijk op alles wat we maken en consumeren. Een aantal kunstenaars komt je misschien bekend voor: Viktor&Rolf, Marlene Dumas, Marcel Wanders en Rineke Dijkstra. Bijzonder is ook het werk van Rop van Mierlo. Ik ken hem nog vanuit de tijd dat ik hoofd communicatie was bij Design Academy Eindhoven. Zijn bezielde kijk op kunst maakt zowel volwassenen als kinderen blij en dat vind ik verfrissend en waardevol tegelijk.

Flow in je dagelijks leven

Je gedachten door elkaar schudden om ze vervolgens vanuit leegte vrij spel te geven; het is een heerlijke ervaring. Dat heb ik wel gemerkt tijdens de creatieve cursussen die ik ooit volgde. Iedereen is namelijk creatief, alleen heb je er soms wat hulp bij nodig. Daarom vind ik dit boek zo prachtig: originele opdrachten waardoor je bewust wordt van je denkwijze. Deze vrije interpretatie helpt je in een soort flow te komen om niet alleen letterlijk creatief te zijn, maar heeft onbewust ook impact op je dagelijks handelen. Misschien merk je het niet gelijk, maar creatief zelfbewust zijn leert je ook beter om te gaan met persoonlijke uitdagingen die je iedere dag tegenkomt. En dus geef ik graag een exemplaar cadeau.

Word creatief bewust en win het boek!

Wil jij creatief zelfbewust worden en het boek winnen?

 • Geef dan onderaan dit bericht jouw reactie (even scrollen)
 • Beschrijf daarin wat jij als kind graag creëerde
 • Dat mag in enkele woorden of langer als je meer tekst nodig hebt

Door jouw reactie zet je gelijk stap 1 om creatief zelfbewust te worden. Want ontdekken wat je als kind graag creëerde, zegt veel over jouw unieke gave. Zo deed ik als tienjarige niks liever dan de Wehkamp gids van mijn ouders uit elkaar scheuren om er een eigen boekje van te maken.

Vrijdag 9 maart maak ik de winnaar bekend (je ontvangt een persoonlijk email bericht).

Ter inspiratie een video over Rop van Mierlo waarin hij een workshop geeft over het tekenen van wilde dieren:

24 Comments

 • Tinie Diels
  19/03/2018 at 12:39

  Mijn groter zus en ik maakten van boetseerklei spookjes en we speelden er mee op zolder. Waren ze erg “stout” dan moesten ze voor straf op kop in een groenteblik hangen, gevuld met water.
  En in de zomer een hut bouwen met mijn buurmeisje. Boomstammen, dikke papieren zakken waren de muren en het dak. We hadden een aquarium van een weckpot met dikkopjes (kikkervisjes), die we vingen in een slootje, dichtbij. Eten maken: aardappelen in een oude pan, gat in de grond en dunne takjes voor het vuurtje. De maaltijd was niet gaar, maar zoooo heeeeeerlijk!

  Reply
 • Claartje
  08/03/2018 at 20:14

  Druppels kaarsvet laten vallen in een teiltje water. Met allerlei verschillende kleuren kaarsen. Zo creërde ik samen met een vriendinnetje hele kleurrijke fantasiefiguren. Fascinerend hoe dat er telkens weer anders uitzag!

  Reply
 • Anita H.
  03/03/2018 at 23:00

  Ik was als kind vooral bezig met het maken van barbiekleertjes. Verder maakte ik veel tekeningen (paarden en prinsessen).

  Reply
  • Didie
   08/03/2018 at 19:31

   Die barbiekleertjes heb ik ook gemaakt. We delen een herinnering 🙂

   Reply
 • Margot
  03/03/2018 at 11:10

  Gelijk plopt uren vinger haken met alle soorten wolletjes en kleurtjes uit de kast met bollen wol van mijn oma. Meters en meters opgerold tot een enorme bal. En pompoentjes maken van wol om kartonnetjes klein en zo groot mogelijk. Dan omtoveren tot een ‘wuppie’ .
  Geweldig het gaat gelijk weer bruisen.

  Reply
  • Didie
   08/03/2018 at 19:30

   haha, de wuppie. Helemaal vergeten. Leuke anekdote.

   Reply
 • Angela
  02/03/2018 at 07:59

  Vroeger tekende ik verschillende Donald Ducks achter elkaar, zodat je in boekvorm een filmpje kreeg; ik maakte zelf puzzels (kruiswoord en woordzoeker) en de voorjaarsschoonmaak gebruikte ik om een eigen huisje/tent te maken met het matras en stoelen dat toch naar buiten moest !

  Reply
  • Didie
   08/03/2018 at 19:30

   Ook al zo’n heerlijke herinnering.En perfect omschreven want ik waan me zo in jouw kinderwereld.

   Reply
 • Hanneke Elings
  01/03/2018 at 12:38

  Als kind was ik zeer creatief bezig met haken, breien, opstellen ( verhaaltjes) schijven, gedichtjes maken, met naald en draad abstracte figuurtjes maken, poppen maken met klei, poppenkleertjes voor de poppen van mijn kinderen, later, omdat ik het takentalent niet bezit, ben ik gaan aquarelleren en nu ben ik , naast mijn baan, alleen nog bezig met acryl, om hier in een weg te vinden.

  Reply
  • Didie
   08/03/2018 at 19:29

   Gelukkig heb je je creatieve talent niet verloren en doe je er nog steeds iets mee.

   Reply
 • Coco
  27/02/2018 at 22:11

  Als kind kon ik me uren bezighouden met het tekenen van mijn droomschool… Met alle details inbegrepen! Ik tekende alle bankjes en ramen, en in de turnzaal stond op de zolder een grote raket om uitstapjes mee te maken naar de maan. Tja, veel fantasie 🙂

  Reply
  • Didie
   08/03/2018 at 16:52

   Ik zou bijna denken dat je nu juf geworden bent?

   Reply
 • Kim de Jong
  27/02/2018 at 22:09

  Ik maakte altijd en overal hutten. In het bos, in huis. En weet je wat grappig is, dat doen mijn kinderen nu ook (met de tafel en tafeltent, met het wasrek en doeken) heerlijk om te zien!

  Reply
  • Didie
   08/03/2018 at 16:52

   Die geborgenheid hebben we allemaal op z’n tijd nodig. Daarom kamperen we misschien ook zo graag.

   Reply
 • Els
  27/02/2018 at 21:40

  Vroeger speelde ik vaak met Duplo, maar anders dan mijn broer. Bij hem ging het vooral om het spelen wanneer hij een dorpje had gecreëerd, terwijl het bij mij vooral om het bouwen zelf ging. Ik bouwde een huisje, creëerde een stad en verzon een verhaal erbij tijdens het creëren. Die fantasie was genoeg voor mij. Ik zou nu graag weer die speelsheid, vrijheid en fantasie willen ervaren en ontdekken in mezelf, want het zit er vast nog steeds..♥

  Reply
  • Didie
   08/03/2018 at 16:51

   Dat zit er zeker. Als je je ontdoet van alle dagelijkse verwachtingen. Schud de bagage van je af en laat het avontuur toe. Lijkt me heerlijk voor je.

   Reply
 • Sanne
  27/02/2018 at 21:36

  Ik was alleen maar creatief bezig! Van hutten bouwen, tot knutselen aan de eettafel, op zolder huisjes bouwen en kantoortje spelen 🙂 Het mooiste vind ik nog de verhalen die ik schreef met de bijbehorende tekeningen! Als volwassen persoon kan ik daar vol blijdschap en trots naar terug kijken en denken!!

  Reply
  • Didie
   08/03/2018 at 16:50

   Ik ben benieuwd naar je creatieve schetsen en hersenspinsels op papier. Ben je nog steeds creatief?

   Reply
 • Patrick Spits
  27/02/2018 at 20:28

  Als kind creëerde ik met vriendjes uit de straat o.a. een harmonie (dikke trom, trompet, schuiftrombone e.d.) gemaakt van karton en plastic buizen. We maakten een eigen harmonielied (allons les rouges) en brachten ‘serenades’ bij ouderen en zieken in de buurt.

  Reply
  • Didie
   08/03/2018 at 16:50

   Waarom ben je daarmee gestopt? Ha, het klinkt geweldig. Dit heeft de buurt nodig vandaag de dag 🙂

   Reply
 • Sanne de Laat
  27/02/2018 at 20:22

  Als kind speelde ik samen met mijn nichtje op de zolder.. we hadden allebei een andere naam en de zolder was de plek waar wij woonden. We hadden een keukentje een bank een tafeltje.. we hadden een kraantje voor limonade en mochten zelf tompoucejes maken! Het was onze wereld waarin we uuuuuuren konden leven en spelen! Als ik dit schrijf voel ik me weer zoals toen,.. kriebels in m’n buik! Elke dag dat we konden waren we daar en speelde als zusjes! Nu zo een 25 jaar later spreken we elkaar nog elke dag,.. x

  Reply
  • Didie
   08/03/2018 at 16:49

   Nu begrijp ik waarom ik ook een zusje wilde… Zo lief beschreven.

   Reply
 • Laura
  27/02/2018 at 16:18

  Als kind maakte ik in parkjes, struiken mijn eigen hut. Het was mijn huisje/plekje met alles erop en eraan. Het voelde alsof het mijn kasteel was. Daar moest ook altijd een schatkistje begraven worden, die herinnering alleen al, heerlijk!

  Reply
  • Didie
   27/02/2018 at 19:19

   Ik weet precies wat je bedoelt. Ik zou er zo bij kruipen. Geweldig.

   Reply

Leave a Reply