Menu
beleving

Een andere kijk op feestmode

fotoshoot voor de feestdagen

Een fashion fotoshoot produceren voor een kerstspecial van de krant? Voor mij een opdracht om van te dromen dus ik greep de kans met beide handen aan. Voor dagblad De Gelderlander dook ik in de feestmode om een eigentijdse fashion productie te maken. Een ding wist ik zeker: niet weer diezelfde zwarte jurk met glitters of een gouden sjaal met kraaltjes.

Ik had eerder een modeshoot geproduceerd, maar deze keer wilde ik het anders doen.

Geen actuele mode, maar iets vernieuwend, mode als vormgeving. Maar waar vond ik een outfit die niet in de winkels hing en toch feestelijk was? Hoe kon ik de juiste make-up verzinnen? En welke kleuren en creaties waren echt verrassend?

Ik onderzocht mijn creatieve netwerk en kwam uiteindelijk terecht bij de Arnhemse modeontwerpster Mirte Engelhard.

De veelbelovende, creatieve fashion vormgever Mirte is vorig jaar afgestudeerd aan de kunstacademie ArtEz richting Fashion Design. Exclusief voor mijn fashion productie stelde zij een ‘inspiratiecreatie’ samen. Mirte zette een vernieuwend klassiek beeld neer waarin ze kleuren op subtiele wijze combineerde: “Mijn stijl typeert zich door de nonchalant vallende vormen met geometrie en een goed draagcomfort. Als kleding lekker zit, draag je het tenminste ook vaak. Dat geldt ook voor deze inspiratiecreatie. Verder heb ik lichte kleuren gekozen. Daardoor valt de kleding goed op tijdens de donkere feestdagen, maar zal het ook zeker niet misstaan in de lente.”

fotoshoot voor feestmode
Fotoshoot voor feestmode (productie: Didie)
fotoshoot modevormgeving
Fotoshoot voor feestmode (productie: Didie)
fotoshoot voor de feestdagen
Fashion shoot voor de feestdagen (productie: Didie)

Waar vind je nog meer originele mode accessoires?

Voor meer inspiratie verwijst de 28-jarige ontwerpster naar leuke vintage winkels in de regio. “Daar vind je vaak mooie sieraden om je outfit compleet te maken. Of bezoek het Modekwartier in het Arnhemse Klarendal. Ik heb zelf ook een winkeltje in aan de Klarendalseweg 134a waar ik op afspraak mensen ontvang. In deze ‘studio/shop’ verkoop ik mijn eigen collectie en kleding van andere ontwerpers. Daarnaast werk ik graag in opdracht.”

Naast deze creatie verzorgde visagiste Chiara Caporali de make-up voor de outfit. Smokey eyes, felrode lippen en zelfs valse wimpers zorgden voor een look die het eigentijdse fashion verhaal compleet maakte. De tassen van de talentvolle ontwerpster Philomijn gaven een stoere touch aan het geheel.

Met het gehele team hebben we er een unieke productie van gemaakt.

De mensen achter deze mode productie:

  • Kleding: Mirte Engelhard
  • Tassen: Philomijn
  • Fotografie: Ellis Regina
  • Visagie: Chiara Caporali
  • Modellen: Elise en Daniel via 77MODELS