Menu
samenleven

Hoeveel digitale levens heb jij?

hoeveel digitale levens heb jij

Ik heb het zo lang mogelijk uitgesteld, maar ook mijn aardse leven verplaatst zich naar de digitale variant. Wat nou second life? Ik ben al aan mijn derde, vierde en misschien wel vijfde leven begonnen. Het aantal Didie’s neemt in razend tempo toe en ze hebben allemaal een ander karakter. Is dat even handig! Sporty spice wanneer mijn lichaam wil knallen op muziek, Laid back luke voor de relax mood en ehhh.. Hot Candy wanneer ik toch even over die grens wil. Ja, en natuurlijk is er plek voor de serieuze filosoof.

Wordt online mijn echte wereld?

Wat nou virtueel, digitaal of whatever. Misschien is WWW in feite mijn Waanzinnige Werkelijke Wereld. Maar dan vraag ik me wel af wat mijn fysieke verschijning er dan nog toe doet. Daar gaan onze sportambities, de fitte body & mind. En stembanden? Gebruik jij ze nog? Sms, e-mail, chat of blog, no voices, just eyes and fingers.

Ik ben nu trouwens wel blij dat ik mijn logopedielessen nooit heb afgemaakt.

Had nu echt zonde van het geld geweest. Alhoewel, dan had mijn niet-zakelijke middenhoge stemmetje misschien minder storend geweest. En was ik destijds met wat meer algemeen beschaafd Nederlands misschien toch de nieuwe Leontien geworden! Want mijn stem was toch wel de X-not-factor. Lang leve 1996. Daar stonden we, Cindy Pielstroom, Angela Kluivert (nu ex), de vriendin van Marc Overmars en nog een fotomodel. Uiteindelijk werd het een foto finish met Cindy Pielstroom als eerlijke winnares. Zij en Hans van der Togt waren een goed duo.

Had ik een vooruitziende digitale blik gehad, dan had ik destijds een digitaal offensief kunnen inzetten. Ik als 3D bomb shell al draaiend aan het virtuele rad. Een soort tomb raider maar dan aan een wheel of fortune. Misschien wel goed voor de hits als ik mezelf op dat rad had gebonden. Had misschien wel terecht gekomen op de forbidden pages.

Terug naar de realiteit of voor zover die er nog is.

Misschien sluit sporty digi Didie het beste aan bij mijn wereld van nu. Eigenlijk had ik het 4,5 jaar geleden al aardig voor elkaar. Ik zat tussen twee banen in en wilde meer doen met mijn aerobics en fitness finesse. Daarom kocht ik het domein www.aerobicsnet.nl en zette mijn eigen aerobics startpagina op. Compleet met tips voor gezond eten, sportmode, verhalen van professionele instructeurs, wellness boekentips en ga zo maar door.

Een goed plan, want een echte verzamelplaats voor sportspecifieke werelden zoals aerobic was er nog niet.

De zogeheten massa hield vol, maar de niches waren nog niet uitgekristalliseerd. Het idee was goed, de uitwerking in orde, maar het verhaal achter de schermen was lastig. Het toevoegen van berichten kostte te veel tijd, plaatjes waren te zwaar en mijn html kennis liet me op een gegeven moment in de steek. Die website heb ik uiteindelijk opgeheven en gearchiveerd. Mijn eerste digitale begrafenis, of zeg maar crematie. De urn staat netjes in de kast: de aerobicsnet cd-rom.

Ruim een jaar geleden ben ik opnieuw begonnen met een vrolijke site.

Gevolgd door een tweede site en een weblog, waarvan ik de namen niet noem, omdat ook deze binnenkort worden begraven. Dus in rap tempo vier levens verbruikt. Dat betekent dat ik klaar ben voor mijn vijfde leven. Daarom heb ik me nu met grote tegenzin aangemeld op hyves. Uiteraard onder de keywords: DD, SHE, SPORTS, GLOSSY en FASHION. Dus DD is herboren! Wel een beetje undercover (kan dat eigenlijk?), want ben gewoon beetje chicken.

Nog meer online activiteiten, nog meer digitaal denkwerk.

Ik heb zo´n vermoeden dat ik daar nooit adequaat mee om kan gaan. Maar ach, ook ik moet mee. Op mijn marketingafdeling bij Brunotti heb ik iedereen ook maar toegang gegeven tot hyves, dat eigenlijk nog achter een verboden filter zat. Want wat is nu marketing zonder hyves? Aan de youtube filmpjes ben ik nog niet begonnen. Bedenk me nu nog wel wat leuks uit de oude doos. DD op een aerobics workout video. Dit stuk geschiedenis (voor paar euro te koop op marktplaats haha) staat alleen op videoband, maar dat krijg ik vast wel op een digitaal formaat. Als dat live gaat, laat ik het weten. Dan kunnen we samen online sporten. Of misschien heb je nog andere leuke ideeën voor me, want ben benieuwd wat ik in mijn vijfde leven allemaal ga doen. Ik dacht zelf aan het veilen van stembanden op e-bay!

ps, inmiddels staat de aerobics workout op youtube: