Menu
samenleven

In shape met de ‘schoonste’ uit België

miss nederland en miss belgie

Iedere keer als ik haar zie moet ik denken aan 1995. Het jaar waarin wij samen drie weken lang op dezelfde hotelkamer zaten in Zuid-Afrika. En iedere dag hing ze aan de telefoon met haar vriend: “Ach schatteke, ik mis jou ook.”

Véronique de Kock, Miss België 1995, en samen met mij deelnemer aan de Miss World verkiezing in 1995.

Als ‘buurmissen’ – ikzelf had de eer Miss Nederland te zijn – waren we tot elkaar veroordeeld. Uiteraard omdat we elkaars taal deelden, maar vooral omdat we op één kamer sliepen. Na dat jaar heb ik haar regelmatig gezien in televisieprogramma’s en glossy magazines. Véronique (Antwerpen, 3 april 1977) groeide uit tot een echte Bekende Belg en is tot op de dag van vandaag een BB-er waar zowel mannen als vrouwen dol op zijn.

Onlangs kwam de naam van de Belgische Miss weer voorbij. Deze keer geheel fit en stralend met haar nieuwe wellness en workoutboek ‘In Shape’. Ook hier weer een mooie connectie: eind jaren negentig werd ik gevraagd om te schitteren, maar vooral te zweten, in de ‘Work that body’ video.

Dit was een groots opgezet project van muzieklabel Arcade. Samen met een team van aerobics professionals brachten we de mensen thuis aan het bewegen. De vormalige Miss België lanceerde recent ook een fitness training, geen video maar een boek.

miss belgie fit boek

Het fitness boek van Véronique oogt fris en stijlvol.

De hoofdstukken zijn ingedeeld op kleur en voorzien van mooie foto’s. Je moet er wel tegen kunnen dat Véronique een perfect lichaam heeft. Maar eerlijk is eerlijk, daar werkt ze dan ook keihard voor. Ze krijgt het niet voor niks. En dat herinner ik me nog wel uit ons Afrikaans avontuur. Ze ging graag fanatiek sporten en at gezond. Al was ze toen minder streng voor zichzelf dan nu, want juist haar op-en-top vrouwelijke lichaam met de rondingen van toen maakte grote indruk op alles gala’s, feestjes en persbijeenkomsten. Maar voluptueus of juist strak afgetraind, haar ogen blijven tot op de dag van vandaag uniek.

Niemand heeft zulke prachtige amandelvormige ogen als deze Belgische Miss. 

Wat in 1995 ook indruk op mij maakte, waren de lange telefoongesprekken met haar vriend op onze hotelkamer. Eerst in het Nederlands, dan weer in het Frans, maar altijd met haar ‘schatteke’. De reden dat ik me dat zo goed herinner, is het feit dat ‘mijn schatteke’ niet of nauwelijks belde en dat ik er altijd een beetje verloren bijzat. Achteraf gezien had ik misschien wat meer moeten genieten als Miss Nederland in een luxe hotelkamer in Sun City, het Las Vegas van Zuid-Afrika! Ach ja, ook hier blijkt de glamour soms een eenzaam bestaan te zijn.   

Véronique heeft inmiddels een gezin, en een nieuw schatteke, en is fitter dan ooit tevoren.

Hoe zij dit voor elkaar krijgt lees je uitgebreid in haar boek. Ze trekt daarvoor een periode van tien weken uit. Ze vertelt in woord en beeld hoe je haar oefeningen kunt doen en wat ze eet. Ook persoonlijke ervaringen over haar leven zijn opgenomen in dit boek waardoor je het idee krijgt dat je samen aan het werk bent. Het is je vriendin die je op weg helpt.

Ze laat zien dat je, wanneer je er echt voor gaat, het lichaam optimaal in shape kunt brengen.        

Veronique vertelt je verder over lichaamsverzorging, vakanties en eten. Daarmee heeft ze van haar boek een leuke lifestyle gids gemaakt. Zo vertelt ze over haar ogen: “Mijn ogen zijn ongetwijfeld mijn handelsmerk. Ik ben jarenlang opgemaakt door make-upartiesten en intussen weet ik wel wat mooi is en wat minder flatteert. Ik ga voor donkere tinten en pas voor te fletse of felle oogschaduw. Het borsteltje van mijn mascara moet lekker dik zijn met veel haartjes. Ten slotte vervang ik mijn oogmake-up regelmatig zodat bacteriën geen kans krijgen.”

En in haar vrije tijd is Véronique ook actief:

“Mensen vragen me vaak naar mijn droomvakantie. Dat kan heel uiteenlopend zijn. Ik ga dan graag winkelen omdat ik anders zo weinig tijd heb, dus een citytrip voor een paar dagen is altijd leuk. Als het om een wat langere vakantie gaat, kies ik voor zon en nietsdoen. Op vakantie heb ik veel meer tijd om te sporten. Ik hou van alle watersporten, zolang het water maar lekker warm is. Bovendien eet ik een stuk gezonder met veel groenten en fruit en draag ik absoluut geen make-up om mijn huid een paar dagen goed te laten ademen. Het zijn ongetwijfeld mijn gezondste periodes van het jaar, op voorwaarde dat ik van al die lekkere cocktails kan blijven, natuurlijk.”

  • In Shape – Véronique De Kock
  • Uitgever Terra Lannoo
  • Prijs: € 12,95