Menu
beleving

Education site live

Design Academy website

Het nieuwe jaar gestart met een website redesign & restructure voor Design Academy Eindhoven: het nieuwe www.designacademy.nl is live. Toen ik in september vorig jaar startte als Manager Communications bij deze academie, lag er een concept voor een nieuwe website. Afgezien van de fine-tuning hiervan – het concept moest immers wel passen binnen de kaders van de school – moest er ook vaart gezet worden achter de technische realisatie van deze nieuwe site.

Vanwege mijn expertise en ervaring in de digitale wereld, heb ik deze transitie voortvarend en met veel enthousiasme gemanaged.

De noodzaak voor een nieuwe website had wat mij betreft alles te maken met usability, structuur en consistentie in design. Met andere woorden: rust, duidelijkheid en vindbaarheid.

Het designconcept vereiste grote flexibiliteit binnen het cms én het team dat verantwoordelijk was voor de content. De realiteit zorgde echter voor enige beperkingen. Op zich een logisch verschijnsel en wat mij betreft geen obstakel. Je gaat immers voor het hoogst haalbare en moet dan kijken wat mogelijk is binnen de randvoorwaarden van een organisatie (geld, mensen, tijd, cultuur). Het resultaat laat zien wat we hebben kunnen realiseren binnen enkele maanden tijd. Een nieuw flexibel fundament.

Overigens is de lancering van de website geen eindstation.

Op dit moment werken we verder aan het verfijnen van de content en vormgeving. Bovendien gaan we enkele subportals, die nu nog in een oude structuur en vormgeven bestaan, gefaseerd overzetten naar de nieuwe look & feel. Dat maakt deze lancering het startpunt van een doorontwikkelfase die continu aandacht vraagt. Gelukkig!

Nog geen comments

    Leave a Reply