Mindful soep eten met een boeddhistisch recept

Wil je ontdekken welke soep de boeddhisten in het klooster eten? Deze schitterende maaltijdsoep verrast al je zintuigen.

Het leek me allemaal niet zo mindful, pompoensoep. Wat is daar nu bijzonder aan? Totdat ik dit recept tegenkwam uit de boeddhistische keuken van de zen monniken en nonnen: fris, scherp en zijdezacht bomvol vitaminen van prachtige producten. Kies de mooiste pompoenen van het seizoen voor een prachtige beleving aan tafel. Deze maaltijdsoep brengt de eenvoud van mindful leven op tafel.

Welke ingrediënten koop je voor deze boeddhistische soep?

Voor 4-5 personen

  • 1 flespompoen
  • 50 gram roomboter ongezouten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje zout
  • 100 gram gedroogde abrikozen fijngehakt
  • 2 middelgrote uien, in plakjes gesneden
  • 2 wortels, in blokjes gesneden
  • 100 gram verse gember, geschild en geraspt
  • 1 sinaasappel, schil en sap

Zo maak je de soep met deze ingrediënten:

  1. Snijd de pompoen open, verwijder de zaadjes en snijd de schil eraf (als dit moeilijk is omdat de pompoen te hard is, bak deze dan 20-30 minuten om zachter te maken).
  2. Snijd de pompoen in stukken en bak bruin in een verwarmde koekenpan met boter en olijfolie.
  3. Doe de blokjes in een gewone pan en voeg zout, de abrikozen en twee kopjes water toe. Dek af en laat koken op matig vuur.
  4. Fruit de ui in een hete koekenpan met wat olie. Nadat de ui in een paar minuten doorschijnend is geworden, voeg je de wortels en gember toe. Bak nog een paar minuten.
  5. Voeg dit mengsel aan de pompoen toe plus twee kopjes water en laat ongeveer 15 minuten op laag vuur doorkoken.
  6. Rasp de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Voeg het sap en een deel van de schil toe aan de soep.
  7. Pureer het mengsel en voeg indien nodig nog wat water toe voor de juiste dikte van de soep.
  8. Gebruik de rest van de schil om de soep te garneren
boeddhistisch recept met pompoen
Pompoen als hoofdingrediënt voor een heerlijke zen maaltijdsoep

Wil je nog meer recepten zien uit het boeddhistische klooster? Een unieke sesamcake of verse loempia’s? Bekijk het overzicht van de zen maaltijden.

Het idee achter deze klooster recepten is een tijdje geleden ontstaan. Lees meer over mijn ervaringen in het oorspronkelijke mindfulness klooster.

maaltijdsoep uit boeddhistisch klooster
Prachtige soep met pompoen volgens boeddhistisch recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *