Koningin Beatrix en Didie

Didie Schackman en Koningin Beatrix
Didie en Koningin Beatrix

Vandaag werd ik gebeld door Dagblad de Gelderlander. De krant was bezig met een artikel over Koningin Beatrix en zocht naar mensen uit Gelderland die haar ooit ontmoet hebben. Inderdaad, ik was één van hen. Als 11-jarig meisje stond ik haar op te wachten in Wijchen. Ik was uitverkoren door de gemeente Wijchen om haar te verwelkomen. De journalist van de Gelderlander vroeg mij naar mijn herinneringen. Die had ik nauwelijks. En wat ik me wel herinnerde, heb ik ‘exclusief’ aan hem verteld.

Dus in afwachting van de publicatie zal ik dat nog even voor me houden. Al was het geen spetterend verhaal. Mijn herinnering en weergave ervan zijn dus summier. Wat ik mij vooral herinner is de jaarlijkse officiële kalender van ‘Ons Oranjehuis’. Want wat schetste de verbazing van mijn (groot)ouders in 1990, een jaar na mijn korte kennismaking met haar: de foto van deze eenmalige ontmoeting was opgenomen in officiële kalender van het Koningshuis (jaargang 43).

kalender Oranjehuis
kalender Oranjehuis

Aldus, een kort relaas over een kleine herinnering aan een groot vorstin.

Comments (4):

 1. Didie

  01/02/2013 at 09:00

  Ilse, ik heb jou de hand geschud!

  Beantwoorden
 2. Ilse

  30/01/2013 at 15:22

  Beatrix, Nelson… Nog meer grootheden de hand geschud?! 😉

  Beantwoorden
 3. Tinie Diels

  29/01/2013 at 22:37

  Ik weet wel dat het erg koud was en dat burgemeester Steegmans je enigszins beschermde tegen de wind. Teini.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *