Groene curry maaltijdsoep

Mindful koken met een heerlijke soep uit een boeddhistisch klooster. Een voedzame soep met een romige smaak.
boeddhistisch-recept-voor-soep
Groene curry soep met kokosmelk (foto Didie)

Soep met een basis van kokosmelk is favoriet bij ons in huis. Van de zachtzoete, romige kokossmaak wordt iedereen blij aan tafel. Ikzelf geniet nog het meeste van de Thaise basilicum. De geur van de blaadjes als je ermee werkt… zo puur en verfrissend. Daarom deze soep die je met aandacht kookt om er vervolgens met z’n allen van te genieten.

Boodschappen voor deze maaltijdsoep:

Voor 4 personen

  • plantaardige olie
  • 3 sjalotjes
  • 2 wortels (grof gehakt)
  • 1 aubergine
  • handje vol champignons (grof gehakt)
  • 300 ml water
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • blikje mais (150 gram)
  • 100 gram tofu
  • 3 stengels Thaise basilicumblaadjes
  • 300 ml kokosmelk
  • 1 rode chilipeper (voor de liefhebbers van pittig)
  • zout en peper

Het bereiden van deze maaltijd:

  1. Snijd de sjalotjes en bak ze bruin in de olie, zet even apart.
  2. Snijd de wortels, aubergine en champignons in stukken.
  3. Doe het water, de sojasaus, rietsuiker en citroensap in een grote pan en roer door elkaar.
  4. Voeg de sjalotjes, wortels, aubergine, champignons, mais en tofu toe en laat een half uur koken op laag vuur.
  5. Hak de basilicum fijn en voeg deze samen met de fijngehakte chilipeper, kokosmelk, peper en zout toe aan de soep en laat nog een half uur doorkoken.
  6. Serveren met geroosterd brood.

Ook benieuwd naar groenteschotels of zoete ideeën uit de boeddhistische keuken, bekijk dan de andere recepten die ik heb beschreven. En ontdek waarom ik deze mindfulle gerechten zo fascinerend vind.

boeddhistische soep uit mindfulness klooster
Boeddhistische soep uit mindfulness klooster (foto Didie)