Pruimen truffels uit het pruimendorp

pruimen uit het looster
Truffels met pruimen en dadels (foto Didie)

Als er iets niet mag ontbreken in mijn zoektocht naar de boeddhistische keuken, dan is het dit recept voor pruimen truffels. De pruim is namelijk van bijzondere betekenis voor het mindfulness klooster in Frankrijk waar ik op retraite ging. De kloostergemeenschap draagt de naam: Plum Village, inderdaad, het dorp van de pruimen.

Tijdens de stille loopmeditatie liepen we met z’n allen door de boomgaard met honderden pruimenbomen. Het was er sprookjesachtig mooi en stil.

Loopmeditatie in de boomgaard van de pruimen (video Didie)

Na de meditatie keerde ik terug naar de velden om opnieuw te genieten van de Franse natuur. Ik liep tot bovenaan de heuvels die het leefgebied van het klooster omlijnen en keek uit over een gekleurd canvas met rijpende pruimen in het oranjegouden zonlicht van de Dordogne. Ik voelde me thuis.

Dit heb je nodig voor de pruimentruffels:

  • 150 gram pruimen zonder pit
  • 100 gram ontpitte dadels
  • 6 theelepels amandelboter (vegan) of roomboter (niet-vegan)
  • 1 theelepel ahornsiroop
  • 50 gram cacaopoeder
  • 25 gram fijn geraspte kokos
mindful eten met pruimen
Mindful eten met pruimen (foto Didie)

Zo maak je de lekkerste pruimentruffels:

  • Hak de pruimen en dadels zeer fijn tot een gladde massa.
  • Voeg de amandelboter, ahornsiroop en cacaopoeder toe en prak alles fijn.
  • Vorm balletjes van 2,5 cm en rol ze in geraspte kokos totdat ze volledig bedekt zijn en niet meer plakken aan je vingers.
  • Koel minimaal 30 minuten.

Naast deze truffels heb ik meer recepten verzameld uit het boeddhistische klooster. Ook soep, groenteschotels en cake. Bekijk de inspiratie voor jouw zen keuken.

truffels met pruimen
Eenvoudig genieten van verse truffels (foto Didie)